Arlon 6 juni

Dit weekend stond de laatste midfondvlucht van het seizoen op het programma. In eerste instantie is er donderdag door de Comb. van der Linde en Dht. 10 duiven ingekorfd voor Arlon, maar de weersvoorspelling leek weer niet goed. Afdeling 10 en 11 kregen daarom het advies om naar Morlincourt uit te wijken.

Zaterdag morgen wachtte ze in spanning het startsein af. Uiteindelijk werden 1 uur de duiven gelost. Er stond een harde zuidwesten wind 7. Na wat rekenen gingen ze er vanuit rond 16.10 wel een duif te kunnen draaien. 16.20 kwam de duivin 22- 8108962 over het huis gescheurd met een enorme snelheid. De duivin landde op de klep en dat was goed voor een 2e melding op meldsite blauwband tegen 6900 duiven! De 2e duif kwam 11 min later en vlak hier achteraan de 3e duif. De comb. had in de afdeling 5 van de 10 duiven in de punten. De comb is dik tevreden met het resultaat!

Op naar de volgende week. De combinatie van der Linde en Dht. korft dan in voor 3 vluchten. Een dagfond, een vitesse en de eerste jonge duiven vlucht.

Vergelijkbare berichten