Duffel 1 juni

Afgelopen week heeft de Combinatie H. van der Linde en Dht. de duiven klaargestoomd voor de eerste dagfond vlucht. Dit hebben ze gedaan door de duiven iets zwaarder te voeren en langer te laten trainen. Voor het weekend was er een Noord-Noord west 4/5 wind voorspelt en wat bewolking. Woensdag kwam het bericht dat de dagvond vlucht niet doorging. Vrijdag kon er nog wel ingekorfd worden voor de vitesse vlucht vanuit Biergies. Ze hebben alle 32 duiven daarom vrijdag ingekorfd.

Zaterdagmorgen meldde afdeling Friesland dat vanwege de zware bewolking de vlucht uitgesteld moest worden naar zondag. Door de aanhoudende bewolking zijn de duiven terug gebracht van Biergies naar Duffel. Dat betekend dat de combinatie nog 205 km op de teller had. Om 10:45 werden de duiven gelost. Volgens de berekening zal er een voor een vroege duif half 2 wel een op de klep moeten vallen.

Om 13:38 draaide ze hun eerste duif. Dit was de jaarling ‘830’ uit de soort van Piet van de Merwe. Deze duif was goed voor een 64e plek in de afdeling van 14.179 duiven. Hierna kreeg de combinatie vier duiven achter elkaar in 5 sec.

In District 3 behaalde deze duiven:
60e tegen 4600 duiven
62e tegen 4600 duiven
63e tegen 4600 duiven
64e tegen 4600 duiven

Deze duiven zijn allemaal afkomstig uit ons kweekcentrum.

Vergelijkbare berichten